Hutspot anders

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, wortelen en uien. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. In dit recept wordt de traditionele hutspot op een andere manier bereid, met de toevoeging van kruiden en andere groenten. Dit gerecht is een heerlijke maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de aardappelen, wortels en ui in een ovenschaal.

3. Voeg de knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de hutspot gedurende 25-30 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.

5. Serveer de hutspot warm met een salade of andere groenten.

Hutspot anders

Geef een reactie

Schuiven naar boven