Houmous

Houmous is een heerlijke, veelzijdige dip die gemaakt wordt van kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en olie. Het is een populaire snack in het Midden-Oosten en wordt vaak geserveerd met pita of andere broodproducten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke houmous kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten (uit blik of gekookt)

– 2 eetlepels tahin

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen chilipeper

Instructies:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal tot een fijne puree.

2. Voeg de tahin, knoflook, citroensap, olijfolie, zout, komijn, paprikapoeder, kurkuma, gemalen koriander, gemalen komijn en gemalen chilipeper toe en mix tot een gladde dip.

3. Breng op smaak met meer zout, citroensap of olijfolie naar smaak.

4. Serveer met pita of andere broodproducten.

Houmous

Geef een reactie

Schuiven naar boven