Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep is een klassieke, smaakvolle soep die al eeuwenlang wordt bereid in Hongarije. Het is een eenvoudig recept dat bestaat uit een combinatie van vlees, groenten en kruiden. De soep is heerlijk romig en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke soep.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in blokjes gesneden
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, wortel, paprika en tomaat toe en bak de groenten tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kruiden toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Laat de soep zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat brood of crackers.

Geniet van deze heerlijke Hongaarse goulashsoep!

Hongaarse goulashsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven