Hollandse bruine bonen

Hollandse bruine bonen met spek is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram gerookt spek, in blokjes
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Laat de bonen een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bonen toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg het spek toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de azijn, suiker, mosterd, Worcestersaus, peterselie, zout en peper toe. Roer goed door.

7. Voeg genoeg water toe om de bonen te bedekken.

8. Breng aan de kook en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

9. Serveer de Hollandse bruine bonen met spek warm.

Hollandse bruine bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven