Hertenpoulet

Hertenpoulet is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van hertenvlees, kruiden en groenten. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt een recept voor hertenpoulet dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram hertenvlees

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

– 2 eetlepels verse koriander, gehakt

– 2 eetlepels verse munt, gehakt

– 2 eetlepels verse basilicum, gehakt

– 2 eetlepels verse oregano, gehakt

– 2 eetlepels olijven, gehakt

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 kopje kippenbouillon

– 1 kopje witte wijn

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels room

– 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het hertenvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden toe en bak het vlees nog een paar minuten.

5. Voeg de peterselie, koriander, munt, basilicum, oregano en olijven toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, witte wijn, citroensap, olijfolie, boter, bloem, room en kaas toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Giet het hertenvlees in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het vlees in de oven gedurende 20 minuten.

9. Haal de schaal uit de oven en serveer het hertenpoulet met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

Hertenpoulet

Geef een reactie

Schuiven naar boven