Hazelnoot schuimtaart

Hazelnoot schuimtaart is een heerlijke, luchtige taart die perfect is voor elke gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een luchtige schuimlaag, gevuld met een hazelnootvulling en afgewerkt met een laagje chocolade. Deze taart is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij je gasten! Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 200 gram hazelnoten
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Maal de hazelnoten in een keukenmachine tot een fijn poeder.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

4. Voeg de bloem, cacaopoeder, boter, vanille-extract en bakpoeder toe aan de eiermassa en mix alles goed door elkaar.

5. Voeg het hazelnootpoeder toe aan het beslag en mix alles goed door elkaar.

6. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag in de vorm.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30 minuten.

8. Laat de taart afkoelen en bestrijk de bovenkant met chocolade.

9. Serveer de taart met slagroom of ijs.

Eet smakelijk!

Hazelnoot schuimtaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven