Hak bonenschotel

Hak bonenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. De bonenschotel is gevuld met een heerlijke mix van bonen, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die heerlijk smaakt en vol zit met voedingsstoffen. Hieronder volgt het recept voor hak bonenschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
– 1 blikje mais, uitgelekt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, mais, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de bonenschotel in ongeveer 20 minuten gaar.

5. Serveer de bonenschotel met wat rijst of aardappelen en een frisse salade. Eet smakelijk!

Hak bonenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven