Griekse moussaka

Griekse moussaka is een heerlijk gerecht dat bestaat uit verschillende lagen van aardappelen, aubergine, gehakt en een saus van tomaten en kruiden. Het is een klassieker uit de Griekse keuken en een favoriet bij veel mensen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke moussaka kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes
– 2 aardappelen, in plakjes
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel kaneel
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes aubergine en aardappel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.

3. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en kaneel toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

5. Neem een ovenschaal en beleg de bodem met de plakjes aardappel en aubergine. Giet hierover het gehaktmengsel en verdeel dit gelijkmatig.

6. Bestrooi met wat oregano en basilicum en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.

7. Serveer de moussaka met wat yoghurt en verse kruiden. Eet smakelijk!

Griekse moussaka

Geef een reactie

Schuiven naar boven