Gnocchi champignons

Gnocchi met champignons is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De gnocchi worden gecombineerd met champignons, knoflook, peterselie en een lekkere kaassaus. Dit recept is een heerlijke manier om gnocchi te serveren en is een geweldige maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 500 gram gnocchi
– 500 gram champignons, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en champignons toe. Bak de champignons en knoflook gedurende 5 minuten, of totdat de champignons zacht zijn.

3. Voeg de boter toe aan de pan en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en roer totdat de saus dikker wordt.

4. Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en roer goed. Voeg de peterselie toe en roer nogmaals.

6. Serveer de gnocchi met champignons direct.

Gnocchi champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven