Gezond met gerookte makreel

Gezond eten is belangrijk voor een goede gezondheid. Gerookte makreel is een gezonde optie die je kunt toevoegen aan je dieet. Het is een vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren, eiwitten en vitamine B12. In dit recept wordt gerookte makreel gecombineerd met een aantal gezonde ingrediënten om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 2 gerookte makreelfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gekookte quinoa

– 1/4 kopje koriander, gehakt

– 1/4 kopje citroensap

– 1/4 kopje olijven, gehalveerd

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de makreelfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de makreel in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe. Bak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kikkererwten, quinoa, koriander, citroensap en olijven toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Serveer de makreel met de quinoa-kikkererwtenmix en geniet ervan!

Gezond met gerookte makreel

Geef een reactie

Schuiven naar boven