Broccoli is een veelzijdige groente die een grote bron van voedingsstoffen is. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, vitamine K, foliumzuur en mineralen zoals kalium en mangaan. Het is ook een goede bron van antioxidanten. In dit recept gebruiken we broccoli om een gezonde maaltijd te maken.
Ingrediënten:
– 2 kopjes broccoli, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.
2. Leg de broccoli op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
3. Bestrooi met knoflook, zout en peper.
4. Rooster de broccoli in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de broccoli gaar is.
5. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.