Gevulde aubergine

Gevulde aubergine is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. De gevulde aubergine is gevuld met een mengsel van gehakt, ui, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met een salade of rijst. Hier volgt het recept voor gevulde aubergine.

Ingrediënten:

– 2 aubergines

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in kleine blokjes

– 2 tomaten, in kleine blokjes

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit. Leg de aubergines op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergines in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika, tomaten, oregano en basilicum toe. Bak het geheel gedurende 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het geheel gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het gehaktmengsel over de gebakken aubergines.

6. Bak de gevulde aubergines nogmaals in de oven gedurende 15 minuten.

7. Serveer de gevulde aubergines met een salade of rijst.

Gevulde aubergine

Geef een reactie

Schuiven naar boven