Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als snack. De aardappel wordt gepoft in de oven, waardoor hij een knapperige buitenkant en een zachte, smeuïge binnenkant krijgt. Je kunt de aardappel op verschillende manieren bereiden, zoals met kruiden, kaas of andere toppings. Hieronder volgt een recept voor gepofte aardappel met kruiden.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de aardappelen en droog ze af.

3. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.

4. Leg de aardappelen op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

5. Bestrooi de aardappelen met zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, tijm en rozemarijn.

6. Bak de aardappelen in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de gepofte aardappelen met je favoriete toppings.

Gepofte aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven