Gekookte bleekselderij

Gekookte bleekselderij is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een geweldige manier om de smaak van deze veelzijdige groente te versterken. In dit recept wordt de bleekselderij gekookt in een kruidige bouillon, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van gekookte bleekselderij!

Ingrediënten:

– 1 grote bleekselderij, in plakjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 koppen kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook, laurierblaadjes, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak deze kruiden 1 minuut.

3. Voeg de bleekselderij toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de gekookte bleekselderij met wat extra kruiden naar smaak.

Gekookte bleekselderij

Geef een reactie

Schuiven naar boven