Gehaktschotel

Gehaktschotel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een heerlijke combinatie van gehakt, groenten en saus. In dit recept gebruiken we een basis van gehakt, uien, paprika, tomaten en champignons. We maken het af met een saus van tomatenpuree, kruiden en kaas. Dit gerecht is een echte aanrader voor een gezellige avond met familie of vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 1 paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt rul.

3. Voeg de ui, paprika, tomaten en champignons toe en bak dit nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gehaktschotel in ongeveer 25 minuten gaar.

7. Serveer de gehaktschotel met wat rijst of aardappelen. Eet smakelijk!

Gehaktschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven