Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. De gehaktballetjes zijn sappig en smaken heerlijk in de tomatensaus. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht dat iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, oregano, zout en peper. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gehaktballetjes-tomatensausmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de gehaktballetjes in tomatensaus in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met aardappelpuree of rijst. Eet smakelijk!

Gehaktballetjes in tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven