Gans

Gans is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het is een traditioneel gerecht dat veel mensen graag eten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke gans kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 gans
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels tijm
– 2 eetlepels rozemarijn
– 2 eetlepels salie
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels zout
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de gans in stukken en leg de stukken in een ovenschaal.

3. Voeg de uien, knoflook, olijfolie, boter, tijm, rozemarijn, salie, peper en zout toe aan de ovenschaal en meng alles goed.

4. Giet de witte wijn over de gans en zet de ovenschaal in de oven.

5. Bak de gans gedurende 1,5 uur.

6. Haal de gans uit de oven en serveer direct.

Gans

Geef een reactie

Schuiven naar boven