Frikandel wellington

Frikandel Wellington is een heerlijke, unieke twist op de klassieke Wellington. Deze versie combineert de krokante buitenkant van de Wellington met de smaakvolle, vullende frikandel. Het is een geweldige manier om een klassieke maaltijd een moderne twist te geven. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 4 frikandellen
– 2 plakjes bladerdeeg
– 1 ei, geklopt
– 2 eetlepels melk
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel ketchup
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/4 kopje fijngehakte ui
– 1/4 kopje fijngehakte paprika
– 1/4 kopje fijngehakte champignons
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de frikandellen op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, paprika, champignons en peterselie toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

4. Leg de bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak en snijd deze in vier gelijke stukken.

5. Leg de gebakken frikandellen op het midden van elk stuk bladerdeeg.

6. Voeg de gebakken groenten toe aan de frikandellen en bestrooi met de geraspte kaas.

7. Klop het ei met de melk, mosterd, ketchup en Worcestershire saus.

8. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het eimengsel.

9. Vouw de bladerdeeg over de frikandellen en druk de randen goed aan.

10. Bestrijk de bovenkant van de Wellington met het resterende eimengsel.

11. Bak de Wellington gedurende 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

12. Serveer de Frikandel Wellington warm met je favoriete saus.

Eet smakelijk!

Frikandel wellington

Geef een reactie

Schuiven naar boven