Frans stokbrood

Frans stokbrood is een heerlijk, krokant brood dat een geweldige aanvulling is op elke maaltijd. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is een knapperig, smakelijk brood dat perfect is om te serveren met salades, soepen of als snack. Hier is een recept voor frans stokbrood dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een lange stok.

6. Leg de stokken op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Bak het brood in een oven van 200 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten.

8. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

9. Serveer het frans stokbrood warm of koud. Geniet ervan!

Frans stokbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven