Fondue

Fondue is een leuke en gezellige manier om met vrienden en familie te genieten van een heerlijke maaltijd. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende ingrediënten die in een pot worden gedaan en vervolgens worden gesmolten. In dit recept zullen we een fondue maken met kaas, wijn en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken en dat zeker een hit zal zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 500 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)

– 1/2 kopje droge witte wijn

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels boter

– 1/2 theelepel knoflookpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 theelepel gedroogde oregano

– 1/4 theelepel gedroogde basilicum

– 1/4 theelepel gedroogde peterselie

– 1/4 theelepel gedroogde dragon

– 1/4 theelepel gedroogde salie

– 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de wijn in een steelpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem toe en roer totdat het een glad mengsel is.

4. Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten.

5. Voeg de kaas toe en roer totdat deze is gesmolten.

6. Voeg de kruiden toe en roer totdat alles goed gemengd is.

7. Verwarm de fondue in de oven gedurende 10 minuten.

8. Serveer de fondue met stokbrood, groenten en andere lekkernijen.

Eet smakelijk!

Fondue

Geef een reactie

Schuiven naar boven