Flammkuchen vegetarisch

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, een regio in het zuiden van Duitsland. Het is een dunne pizza-achtige taart met een dunne bodem, belegd met crème fraîche, uien en kaas. In dit recept maken we een vegetarische versie van deze heerlijke taart. We gebruiken courgette, paprika, champignons en kaas om de taart te beleggen. Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 1 deegrol

– 200 gram crème fraîche

– 1 courgette, in dunne plakjes

– 1 rode paprika, in dunne plakjes

– 200 gram champignons, in dunne plakjes

– 200 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven bakplaat.

3. Verdeel de crème fraîche over het deeg.

4. Verdeel de courgette, paprika en champignons over het deeg.

5. Bestrooi met de geraspte kaas.

6. Bestrijk de bovenkant met de olijfolie.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Bak de flammkuchen in de oven gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de flammkuchen warm.

Flammkuchen vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven