Flammkuchen deeg

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, een regio in het zuiden van Duitsland. Het is een dunne, krokante pizza-achtige taart die wordt gebakken met een dunne laag deeg, een laag crème fraîche, uien en spek. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. Hieronder volgt het recept voor flammkuchen deeg.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 1 eetlepel olijfolie

– 150 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en suiker in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg met je handen tot het glad is.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Laat het deeg 30 minuten rusten.

5. Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het op een met bloem bestoven bakplaat.

6. Verdeel de crème fraîche, uien en spek over het deeg.

7. Bak de flammkuchen in een oven van 220 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de flammkuchen warm.

Flammkuchen deeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven