Feestelijk

Feestelijke Kip met Spinazie

Dit is een heerlijk feestelijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het combineert kipfilet met een saus van spinazie, knoflook en citroen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 1 ui, gehakt

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kopje kippenbouillon

– 2 kopjes spinazie, gehakt

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Voeg de knoflook, ui en citroensap toe aan de pan en bak tot de ui zacht is. Voeg de boter toe en laat smelten. Roer de bloem erdoor en kook tot het mengsel begint te bubbelen. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot een gladde saus.

4. Voeg de spinazie toe en kook tot de spinazie zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

5. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus erover. Zet de schaal in de oven en bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de kip met de saus en geniet van je feestelijke maaltijd!

Feestelijk

Geef een reactie

Schuiven naar boven