Eggs benedict

Eggs Benedict is een heerlijk ontbijt dat bestaat uit een gepocheerd ei, geserveerd op een Engelse muffin met ham of bacon en Hollandaise saus. Het is een klassieker die je in veel restaurants kunt vinden, maar het is ook eenvoudig om thuis te maken. Met deze stapsgewijze instructies kun je een perfecte Eggs Benedict maken.

Ingrediënten:

– 4 Engelse muffins
– 4 plakken ham of bacon
– 4 eieren
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels koud water
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de ham of bacon in een koekenpan totdat deze knapperig is.

3. Leg de Engelse muffins op een bakplaat en bak deze in de oven totdat ze goudbruin zijn.

4. Breng een pan met water en witte wijnazijn aan de kook.

5. Voeg de eieren toe en laat deze gedurende 3 minuten pochéren.

6. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg het citroensap, koud water, bloem, gehakte peterselie, zout en peper toe. Roer totdat het een gladde saus is.

7. Verdeel de ham of bacon over de Engelse muffins.

8. Verdeel de pochéerde eieren over de Engelse muffins.

9. Giet de Hollandaise saus over de eieren.

10. Serveer de Eggs Benedict direct.

Eggs benedict

Geef een reactie

Schuiven naar boven