Egg fried rice

Egg Fried Rice is een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat een perfecte maaltijd of bijgerecht vormt. Het is een klassieker uit de Chinese keuken en een favoriet bij veel mensen. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Met deze eenvoudige stappen kun je een heerlijke Egg Fried Rice maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eieren
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, gehakt
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 1/2 kopje wortel, in blokjes
– 1/2 kopje erwten
– 2 eetlepels sojasaus
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, wortel en erwten toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de eieren toe en bak tot ze gaar zijn.

4. Voeg de rijst toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de rijst warm is.

5. Voeg de sojasaus, zout en peper toe en roer goed om.

6. Laat nog een paar minuten bakken, of tot de rijst goudbruin is.

7. Serveer de Egg Fried Rice warm.

Egg fried rice

Geef een reactie

Schuiven naar boven