Egg benedict

Egg Benedict is een heerlijk ontbijt dat bestaat uit een Engels muffin, gebakken ei, ham en Hollandaise saus. Het is een klassieker die je in veel restaurants kunt vinden, maar het is ook eenvoudig om thuis te maken. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een perfecte Egg Benedict maken.

Ingrediënten:

– 2 Engelse muffins
– 2 eieren
– 2 plakjes ham
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels koud water
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels koude boter
– Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de Engelse muffins in tweeën en leg ze op een bakplaat. Bak de muffins in de oven gedurende 10 minuten.

3. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.

4. Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook ze gedurende 3 minuten.

5. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de ham toe. Bak de ham gedurende 2 minuten.

6. Voeg het citroensap, witte wijnazijn, koud water, bloem, boter en koude boter toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken.

7. Verdeel de ham over de Engelse muffins.

8. Verdeel de Hollandaise saus over de Engelse muffins.

9. Verdeel de gekookte eieren over de Engelse muffins.

10. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

11. Serveer de Egg Benedict direct.

Egg benedict

Geef een reactie

Schuiven naar boven