Eendenfilet met portsaus

Eendenfilet met portsaus is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte combinatie van de zoete smaak van de portsaus en de sappige eendenfilet. Deze gerecht is een geweldige manier om je gasten te verrassen met een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor eendenfilet met portsaus.

Ingrediënten:

– 2 eendenfilets
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje rode port
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje slagroom
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel tijm
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel.

3. Voeg de port, kippenbouillon, slagroom, citroensap, tijm, zout en peper toe. Roer tot een glad mengsel.

4. Leg de eendenfilets in een ovenschaal en giet de saus erover.

5. Bak de eendenfilets in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de filets gaar zijn.

6. Serveer de eendenfilets met de portsaus en geniet ervan!

Eendenfilet met portsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven