Eendenbout

Eendenbout is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor vlees en heeft een heerlijke smaak. In dit recept leer je hoe je eendenbout kunt bereiden met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 4 eendenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje witte wijn

Saus:

– 1/4 kopje boter
– 1/4 kopje bloem
– 1 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eendenbouten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.

3. Meng de knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper in een kom en strooi het mengsel over de eendenbouten.

4. Giet de witte wijn over de eendenbouten en zet de schaal in de oven.

5. Bak de eendenbouten gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Verwarm ondertussen de boter in een kleine pan.

7. Voeg de bloem toe en roer totdat het een glad mengsel is.

8. Voeg de kippenbouillon, witte wijn en citroensap toe en roer totdat het een gladde saus is.

9. Voeg de peterselie toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de eendenbouten met de saus.

Eendenbout

Geef een reactie

Schuiven naar boven