Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is een heerlijk, gezond en voedzaam brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een lekker alternatief voor gewoon wit brood en het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen. Het is ook een leuke manier om kinderen te laten genieten van een gezond ontbijt. Hieronder volgt een recept voor eekhoorntjesbrood dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel

– 1 kopje havermout

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 kopje lichtbruine suiker

– 1/2 kopje zonnebloempitten

– 1/2 kopje pompoenpitten

– 1/2 kopje walnoten, gehakt

– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s

– 1/2 kopje gedroogde abrikozen, gehakt

– 1/2 kopje gedroogde appelstukjes

– 1/2 kopje olijfolie

– 1/2 kopje appelmoes

– 2 eieren

– 1/2 kopje melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de meel, havermout, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten, cranberry’s, abrikozen en appelstukjes toe en meng goed.

4. Voeg de olijfolie, appelmoes, eieren en melk toe en meng tot een deeg.

5. Vet een broodvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak het brood gedurende 45 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Geniet van je heerlijke eekhoorntjesbrood!

Eekhoorntjesbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven