Echte babi ketjap

Babi Ketjap is een traditionele Indonesische saus die wordt gebruikt om gerechten te marineren, te kruiden en te serveren. Het is een zoete, pittige saus die gemaakt wordt van ketjap manis, gefermenteerde sojabonen, suiker, knoflook, gember, sambal en andere kruiden. De saus is een populaire keuze voor veel Indonesische gerechten, zoals babi pangang, babi guling en babi ketjap. Hieronder volgt een recept voor echte babi ketjap.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel sambal
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom.

2. Roer goed totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.

4. Laat de saus afkoelen en giet het in een pot.

5. Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Echte babi ketjap

Geef een reactie

Schuiven naar boven