Doradefilet

Doradefilet is een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Het is een lekkere, gezonde vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de doradefilet gebakken in een oven met een kruidige korst. De korst bestaat uit een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie. De doradefilet wordt geserveerd met een frisse salade van tomaat, komkommer en rode ui. Dit is een heerlijk, gezond en makkelijk gerecht om te maken.

Ingrediënten:

– 4 doradefilets
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 citroen, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel oregano

Voor de salade:

– 2 tomaten, in blokjes
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 rode ui, in ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de doradefilets op een bakplaat en bestrijk ze met de knoflook, citroen, olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.

3. Bak de doradefilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

4. Maak ondertussen de salade. Meng de tomaten, komkommer, rode ui, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.

5. Serveer de doradefilets met de salade.

Doradefilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven