Crema catalana

Crema catalana is een traditionele Spaanse dessert dat wordt geserveerd in veel restaurants in Catalonië. Het is een heerlijke, romige custard die wordt gekruid met kaneel en citroenrasp. Het is een perfecte afsluiting van een maaltijd en is eenvoudig te maken. Hier is een recept voor crema catalana.

Ingrediënten:

– 2 kopjes melk

– 1/2 kopje suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels maïzena

– 1/2 theelepel kaneel

– 1/4 theelepel citroenrasp

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur.

2. Klop de eieren en suiker samen in een kom.

3. Voeg de maïzena toe aan de eieren en suiker en meng goed.

4. Voeg de kaneel en citroenrasp toe aan de melk en roer goed.

5. Voeg de eiermengsel toe aan de melk en roer goed.

6. Laat het mengsel koken tot het dikker wordt.

7. Voeg de boter toe en roer goed.

8. Voeg de bruine suiker toe en roer goed.

9. Verdeel het mengsel over 4 kleine ovenvaste schaaltjes.

10. Bak de crema catalana in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

11. Laat de crema catalana afkoelen en serveer met wat extra bruine suiker.

Geniet van je crema catalana!

Crema catalana

Geef een reactie

Schuiven naar boven