Coquilles hoofdgerecht

Coquilles is een heerlijk en smaakvol hoofdgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse schotel die bestaat uit schelpdieren, zoals mosselen of oesters, die worden gekookt in een saus van witte wijn, room en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, romige saus die perfect past bij de schelpdieren. Hieronder volgt een recept voor coquilles.

Ingrediënten:

– 2 kg mosselen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de witte wijn, room, peterselie, tijm, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Verdeel de mosselen over 4 ovenbestendige schaaltjes en giet de saus erover.

6. Zet de schaaltjes in de oven en bak ze gedurende 10 minuten.

7. Serveer de coquilles met wat extra peterselie en een stukje vers brood.

Eet smakelijk!

Coquilles hoofdgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven