Christoffel taart

Christoffel taart is een heerlijke, traditionele taart die al generaties lang wordt gemaakt in Nederland. De taart is gemaakt van een luchtige cakelaag, gevuld met een romige vulling van roomkaas, slagroom en vers fruit. Deze taart is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels melk

– 500 gram roomkaas

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels vanille extract

– 500 gram vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe en mix tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Klop de roomkaas, slagroom en vanille extract in een kom tot een glad mengsel.

9. Verdeel het mengsel over de afgekoelde taart.

10. Verdeel het vers fruit over de taart.

11. Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Christoffel taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven