Chinese wokgroenten

Chinese wokgroenten zijn een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gecombineerd met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende groenten, zoals paprika, ui, knoflook, wortelen en champignons, en serveren we het met een lekkere saus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 wortels, in plakjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortels en champignons toe en bak de groenten ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, gember, chilipeper, zout en peper toe en roer alles goed door.

4. Laat de groenten nog een paar minuten bakken, of tot ze gaar zijn.

5. Bestrooi de groenten met de sesamzaadjes en serveer direct.

Chinese wokgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven