Chinese wokgroente

Chinese wokgroente is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar kunt maken. Het is een perfecte manier om veel groenten te eten, en je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende groenten, zoals paprika, broccoli, ui, knoflook en champignons. We voegen ook een lekkere saus toe, waardoor de groenten een heerlijke smaak krijgen. Klaar om te beginnen? Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 broccoli, in roosjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 theelepel sesamolie

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de paprika, broccoli en champignons toe en bak nog 5 minuten.

5. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat de groenten nog 5 minuten bakken, of totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de Chinese wokgroente direct. Eet smakelijk!

Chinese wokgroente

Geef een reactie

Schuiven naar boven