Chili

Chili is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die vol zit met smaak en voedingsstoffen. In dit recept maken we een klassieke chili met gehakt, bonen, tomaten en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kidneybonen
– 1 blikje maïs
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oreganopoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met een klein beetje olie en bak hierin het gehakt. Bak het gehakt tot het gaar is en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, maïs, tomatenblokjes en alle kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

3. Breng de chili op smaak met zout en peper en laat het nog eens 10 minuten zachtjes koken.

4. Serveer de chili met wat rijst of tortillachips. Geniet ervan!

Chili

Geef een reactie

Schuiven naar boven