Chateaubriand stroganoff

Chateaubriand stroganoff is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een klassieke Franse gerecht dat bestaat uit een stuk chateaubriand, gesneden in dunne plakjes, geserveerd met een saus van champignons, uien en paprika. De saus wordt vervolgens gegarneerd met gesnipperde peterselie en geserveerd met aardappelpuree of rijst. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke maaltijd te maken die zowel smakelijk als voedzaam is.

Ingrediënten:

– 1 stuk chateaubriand
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje slagroom
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het stuk chateaubriand op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en peper.

3. Bak het vlees in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook, paprika’s en champignons toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

5. Voeg de bloem, paprikapoeder, tijm, oregano, mosterd en Worcestershire saus toe en roer goed.

6. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 5 minuten koken.

7. Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

8. Voeg de peterselie toe en roer goed.

9. Serveer de stroganoff met het gebakken chateaubriand en aardappelpuree of rijst.

Chateaubriand stroganoff

Geef een reactie

Schuiven naar boven