Charlotte russe

Charlotte Russe is een heerlijk dessert dat bestaat uit een luchtige cakelaag, gevuld met een romige vulling en versierd met vers fruit. Het is een perfecte afsluiter voor een feestelijke maaltijd. Hieronder volgt een recept voor het maken van een Charlotte Russe.

Ingrediënten:

– 1 pakje luchtige cakemix
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1/2 kopje suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 kopje slagroom
– 1/2 kopje gemalen koekjes
– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Meng de cakemix, eieren, melk, boter, suiker en vanille-extract in een kom.

3. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten.

4. Laat de cake afkoelen.

5. Klop de slagroom met een mixer totdat het stijf is.

6. Verdeel de gemalen koekjes over de afgekoelde cake.

7. Verdeel de slagroom over de cake.

8. Verdeel het vers fruit over de cake.

9. Laat de cake minstens 2 uur in de koelkast staan.

10. Serveer de Charlotte Russe met een lepel.

Charlotte russe

Geef een reactie

Schuiven naar boven