Champignon ragout

Champignon ragout is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van champignons, uien, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor champignon ragout.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de champignons in plakjes en de uien in halve ringen.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten.

4. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken.

7. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

8. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

9. Bak de ragout gedurende 20 minuten.

10. Serveer de ragout met een salade of aardappelpuree.

Champignon ragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven