Caramel shortbread

Caramel shortbread is een heerlijk zoet en knapperig koekje dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een combinatie van een korte deegbasis met een laagje karamel en een laagje chocolade. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder volgt het recept voor caramel shortbread.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– 1 eetlepel vanille-extract

– 200 gram karamel

– 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker en vanille-extract in een kom tot een kruimelig deeg.

3. Verdeel het deeg over een bakplaat en druk het aan met de achterkant van een lepel.

4. Bak het deeg in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm de karamel in een pannetje op laag vuur.

6. Verdeel de karamel over het gebakken deeg.

7. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel deze over de karamel.

8. Bak het geheel nogmaals gedurende 10 minuten.

9. Laat het koekje afkoelen en snijd het in stukken.

Geniet van je caramel shortbread!

Caramel shortbread

Geef een reactie

Schuiven naar boven