Cannelloni spinazie

Cannelloni met spinazie is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het is een gerecht dat zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. De combinatie van de romige ricotta, de knapperige spinazie en de smaakvolle tomatensaus maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor cannelloni met spinazie.

Ingrediënten:

– 500 gram cannelloni
– 500 gram spinazie
– 500 gram ricotta
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

4. Voeg de spinazie toe en laat het 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en laat het nog 5 minuten koken.

6. Voeg de ricotta toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

7. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en leg ze in een ovenschaal.

8. Giet de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi met wat geraspte kaas.

9. Bak de cannelloni in de oven gedurende 25 minuten.

10. Serveer de cannelloni met spinazie meteen.

Cannelloni spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven