Calzone

Calzone is een heerlijke Italiaanse ovenschotel die bestaat uit een deeg dat wordt gevuld met een mengsel van kaas, vlees, groenten en kruiden. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel smakelijk als voedzaam is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke calzone kunt maken met een knapperig deeg en een heerlijke vulling.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– 200 gram geraspte kaas
– 200 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg met je handen. Voeg als het nodig is wat lauw water toe om het deeg te binden. Kneed het deeg vervolgens nog 5 minuten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede.

4. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg de paprika, Italiaanse kruiden, oregano en basilicum toe en bak nog 2 minuten.

5. Verdeel de vulling over de twee deegcirkels en strooi de geraspte kaas erover. Vouw de deegcirkels dubbel en druk de randen goed aan.

6. Leg de calzone op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de calzone in de oven gedurende 25 minuten.

7. Serveer de calzone warm met een salade.

Calzone

Geef een reactie

Schuiven naar boven