Brusselse wafels

Brusselse wafels zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten in België. Ze zijn licht en luchtig, met een krokant korstje en een heerlijke smaak. Deze wafels zijn een perfecte snack of dessert, en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan toppings. Hier is een recept voor heerlijke, huisgemaakte Brusselse wafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.

3. Klop de eieren in een andere kom. Voeg de gesmolten boter, melk en vanille-extract toe en meng goed.

4. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en meng tot een glad deeg.

5. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de wafels gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Serveer de wafels warm met vers fruit, poedersuiker, chocoladesaus of andere toppings naar keuze.

Brusselse wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven