Bruine bonen soep oma’s

Oma’s bruine bonen soep is een heerlijke, hartige maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze soep is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om de restjes in de koelkast op te maken. De bonen zorgen voor een heerlijke smaak en de groenten geven de soep een knapperige textuur. Dit recept is een geweldige manier om de hele familie te voeden.

Ingrediënten:

– 500 gram bruine bonen, geweekt
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in blokjes gesneden
– 2 stengels selderij, in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en aardappel toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de laurierblaadjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de bruine bonen toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met een stukje stokbrood.

Bruine bonen soep oma’s

Geef een reactie

Schuiven naar boven