Bruine bonen met gehakt

Bruine bonen met gehakt is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. De bonen zijn rijk aan vezels en eiwitten, terwijl het gehakt een goede bron van eiwitten en ijzer is. Dit gerecht is ook een geweldige manier om de restjes gehakt te gebruiken. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 blikken bruine bonen
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 blik tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de bruine bonen toe en roer goed.

6. Breng het gerecht aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer met rijst of brood.

Bruine bonen met gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven