Borsch

Borsch is een traditionele Russische soep die wordt gemaakt met verschillende groenten, vlees en kruiden. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept wordt borsch gemaakt met runderbouillon, wortelen, uien, tomaten, aardappelen, kool, selderij, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, hartige soep die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 2 liter runderbouillon

– 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 kop kool, in blokjes gesneden

– 2 stengels selderij, in dunne plakjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel zwarte peper

– 1 theelepel dille

– 2 eetlepels zure room

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze glazig zijn.

2. Voeg de wortelen, tomaten, aardappelen, kool, selderij, knoflook, zwarte peper en dille toe en bak gedurende 5 minuten.

3. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout.

5. Serveer de borsch met een lepel zure room en een paar plakjes brood.

Borsch

Geef een reactie

Schuiven naar boven