Börek

Börek is een heerlijk Turks gerecht dat bestaat uit een deeglaag met een vulling van kaas, groenten of vlees. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd als snack of als lunch. In dit recept leer je hoe je een heerlijke börek kunt maken met een kaasvulling.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels bakpoeder

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels olijfolie

– 250 ml lauw water

– 500 gram feta kaas

– 2 eetlepels gedroogde peterselie

– 2 eetlepels gedroogde basilicum

– 2 eetlepels gedroogde oregano

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker, bakpoeder, oregano en olijfolie in een kom. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

2. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne lap.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Meng de feta kaas, peterselie, basilicum, oregano en olijfolie in een kom.

5. Leg een deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaasvulling over het deeg. Leg de andere deeglap er bovenop en druk de randen goed aan.

6. Bestrijk de bovenkant met de boter.

7. Bak de börek in de oven gedurende 25-30 minuten totdat het goudbruin is.

8. Laat de börek afkoelen en serveer.

Börek

Geef een reactie

Schuiven naar boven