Bolognese saus traditioneel

Bolognese saus is een klassieke Italiaanse saus die vaak wordt geserveerd met pasta. Het is een saus die bestaat uit gehakt, tomaten, uien, wortelen, knoflook, wijn, kruiden en kruiden. De saus is een van de meest populaire sauzen in Italië en wordt vaak geserveerd met spaghetti of andere pasta’s. Hieronder volgt een recept voor traditionele bolognese saus.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 wortels, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 glas rode wijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met wat olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de uien, wortels en knoflook toe en bak tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Roer goed om.

4. Laat de saus op laag vuur sudderen tot de saus dik en romig is.

5. Serveer de saus met spaghetti of andere pasta’s.

Bolognese saus traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven