Bojo is een heerlijke Afrikaanse snack die gemaakt wordt van maïsmeel. Het is een lekker en voedzaam gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt of als snack. Bojo is eenvoudig te maken en kan worden geserveerd met verschillende soorten toppingen. Hieronder volgt een recept voor bojo.
Ingrediënten:
– 2 kopjes maïsmeel
– 2 kopjes warm water
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kardemom
– 1 theelepel vanille extract
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de maïsmeel, suiker, zout, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kurkuma, kardemom en vanille extract.
3. Voeg het warm water toe en meng het geheel goed.
4. Voeg de boter, citroensap en olijfolie toe en meng het geheel goed.
5. Vet een ovenschaal in met boter en giet het bojo-beslag in de ovenschaal.
6. Bak het bojo in de oven gedurende 25-30 minuten.
7. Haal het bojo uit de oven en laat het afkoelen.
8. Serveer het bojo met verschillende soorten toppingen zoals honing, suiker, kokos, noten of fruit.
Eet smakelijk!